Sunday, May 18, 2008

Rekordmanga nya barn till asylsokanden. Och rekord i barnvaldtakter.

Tva nya rekord slas idag.

"Den ombyggda förlossnings-avdelningen på Umas är redo för rekord. Prognosen pekar på 4356 förlossningar i år. Efter tre års byggnadsarbeten börjar det nya KK nu växa fram.Det som tidigare var tio murriga och slitna rum är i dag femton rum i sobra färger och ekpaneler. Alla rum har egen ingång till dusch och toalett. Här finns all slags modern teknik, till exempel en vägghängd stereo för den som har med egen musik till förlossningen. Vid lunchtid i fredags var de flesta rummen rödmarkerade – alltså upptagna."

Det ar tvekamt om alla nya barn kommer att en skola att ga till. Skolorna kan vara nerbranda da de kommer upp i skolaldern. 4000 skolbrander har intraffat de senaste aren. DalaD Corren Corren KB SYS

Dessutom sa riskerar allt fler barn att bli utsata for overgrepp. I ar anmaldes under de forsta 4 manderna 485 valdtakter mot barn under 15 ar. Det ar en okning med 40% jamfort med motsvarande period forra aret.

Den komiskt obegavade talesmanen for regeringen, Jerzy Sarnecki sajer efter en rad bortforklaringar att "det kan vara sa att fler barn utsatts for overgrepp."

No comments: