Thursday, May 08, 2008

Polisen har inte tid att utreda alla mord. Vem ska vi ringa om det?

Riksmordkommissionen är överlastad av arbete. Ovanligt många grova våldsbrott har tvingat utredarna att välja mellan mord i landet.När mordet på Engla Höglund inträffade i Stjärnsund den 13 april prioriterade Riksmordkommissionen ner en pågående mordutredning i Örnsköldsvik för att flytta resurserna till Dalarna. Kommissionens resurser räcker inte till för att täcka alla pågående mordutredningar i landet.
–Den senaste tiden har det varit extremt hårt tryck på den här gruppen, med pågående utredningar i bland annat Örnsköldsvik, Söderhamn, Arboga och Borlänge. Sedan årsskiftet skulle vi ha behövt två mordkommissioner, men vi har ju bara en, säger Anders Wretling, chef för Rikskriminalpolisens utredningssektion.


Sannorlikheten att ett brottsoffer kan fa ratt miskar i samma takt som massvaldet okar i omfattning i Sverige. Kaoset ar snart ohjalpligt utom kontroll och rattsakerheten ar snart ett minne blott ungefar som man kan vanta sej i en afrikansk stat. Men Statsministern har ju nattvandrat sa han kanner val till situationen? Nattvandrat i Dandery mitt i kalla vinter, mitt i veckan i en folktom ort. Ja det kan man kalla mod och morske man?

Justitieminister Beatrice Ask har inte gått att nå för en kommentar. SVD

No comments: