Sunday, March 16, 2008

Svensk TV vill ha en debatt och samtidigt hindra en debatt.

Stina Lundberg Dabrowski hoppade av som programledare for SVT:s debatt program efter en skandalost illa gjord politisk debatt om Islamofobi.

Upplaggningen var gjord med en avsikt. Som alla politiska debatter i det statliga monpolbolaget sa vill man inte ha en uppriktig debatt med folk som ar representativa for allmanheten. Folkliga opinioner ska inte fa komma till tals i statlig TV. Stina fattar nog det och hon har sej sjalv att skylla for misslyckandet i det kraftigt styrda programmet. Hon visste om hur programmet lades upp och borde ha kunnat rakna ut resultatet.

Janne Josefsson ska enligt uppgift ta over programmet efter Stinas avhopp. Det kan bli mer intressant eftersom han (kanske) inte ar samma "lydmaskin" som Stina. Vem vill titta pa en papegoja som bara repeterar vad producenten sagt at henne att gora? Ett program kan inte goras bra forran det gors i fri obunden TV. Politiska program i Statlig regi kan aldrig blir bra. Svensk TV paminner mycket om en debatt jag sag i Kubansk TV, en paneldebatt hade folk med olika synpunkter men alla deltagare hade den officiella kommunistiska grundsynen. Kubanerna ar inga idioter, sa det tittar inte pa elandet.

Det finns ingen fri debatt sa lange statliga journalister kontrollerar vad som sajs och vad som inte far sajas i den politiska debatten. Journalister utan marknadsmassiga krav och som inte behover gora intressanta program ar mer propagandister an journalister. Skrota Statlig TV. Alliansen borde ha insett att monoplet enbart syftar till att ge vansterkrafterna luft under vingarna.

SVD

1 comment:

From Sweden with Grief said...

Debatten var splittrad, men samtidigt dominerad av muslimers önskningar och åsikter om sin religion och Koranen. För min del, eftersom jag är verksam med utsatta kvinnor och barn, förvånades jag en hel del av att en författare menade att man kanske skulle behöva ett Genus-Jihad. Kanske det, men jag undrar vad det skulle ut på, och om dessa kvinnor är beredda att förändra sin syn på islam. Inte dessa kvinnor som satt i studion iallafall.
Det var också skrämmande att se hur kvinnan som flytt från Iran blev nedtystad då hon berättade om islamisternas framfart där.
Inget tycks kunna göra intryck idag, islam ska framhållas som gott på alla de sätt och vis!