Thursday, February 14, 2008

"Svensk" Jidahist flyr Somalia, avslojad i Frankrike.

Uppdaterad.
Den tunisier som greps i Frankrike har tidigare blivit domd till 26 ars fangelse i Tunisien. Den svenska regeringen har kant till det men underlatit att lamna ut honom. Det har hant forut att terrordomda terrorsister inte lamnats ut av Sverige men da de reser genom andra lander reagera myndigheterna i andra lander och griper terroristerna. Sveriges flathet ar marklig. Det ar inte konstigt om andra lander ser pa oss med en bekymrad blick och skakar pa huvet. Vi ar en aning "lantliga" i en farlig varld.

Ett stor antal "Svenskar" som urspungligen kommer fran Somalia har goda forbindelser med det gamla hemlandet. Ibland har de akt dit for att delta i Jihad, vapnad kamp mot andra stammar i det kaotiska Somalia. Enligt en artikel i SVD greps en somalier nyligen efter misstanke om att han smugglat miljontals kronor till muslimsk terroristverksamhet bla. den bevapnade gruppen ARS i Somalia. Mannen nekade och sade att han bara organiserat resor till Mecca i Sadi Arabien. Vidare sade han att det pagar en rasistisk haxjakt not somaliska foretag i Rinkeby. Man kan undra om dessa pesoner har anknytning till de som avsloats i Etiopien efter att ha rest fran Sverige "pa semester" till Somalia och sedan flytt till Etiopien efter strider i samma region. Den aktuelle 23 aringen som greps i Frankrike av antiterror polis ska ha flytt Somalia via Kenya, Jemen, och Saudi Arabien. Dar kontaktade han en "god van" som arbetar pa den Svenska Ambassaden som gav honom ett nytt svenskt pass. Det ar en mycket marklig histora som myndigheterna maste utreda. Enligt uppgift i Expressen sajs han tillhora en al Qaida grupp som kallas "Gergis cell".

Sverige anvands som en viloplats for Jihadister och som en "cash machine" som en bank for kriminella jihadist stodjande somalier. I ett flertal artiklar har liknande avslojanden kunnat goras men man har aldrig undersokt deras status i Sverige. Hur har de fatt uppehallstillstand har, har de begart asyl coh flytt sitt hemland Somalia? Det faktum att de reser dit pa semester eller Jiad maste ju betyda att de inte har flyktingstatus och det maste myndigheterna ha kannedom om. De maste agera pa den information de har, annars begar myndigheterna tjanstefel. Myndighets personer har trots allt en fortrodendepost, deras arbete maste har regler och forordningar som maste foljas. De kan inte vara mindre an tjanstefel att ignorera upplyning man far om att sa kallde asylsokanden inte ar riktiga flyktingar. Jag undra hur manga ibland allmanheten som studerat migrationsverkets personal regel bok? Migrationsverket har precis som alla andra myndigheter interna regler for handlaggare och personal. Jag undra hur lang tid det skulle ta en journalist att hitta blatanta tjanstefel bland personalen om man fick tillfalle att lasa deras interna regler och jamfora de med deras arbetsmetoder? Men det kravs att journalisterna ar oberoende och inte har anslutit sej till Lilla Saltsjobadsavtalet. SVD DN AB SVD

2 comments:

Anonymous said...

I want not approve on it. I think warm-hearted post. Specially the title attracted me to be familiar with the sound story.

Anonymous said...

Well I agree but I about the post should acquire more info then it has.