Sunday, February 17, 2008

Rasist mord i Amsterdam.


En aldre man i 65-ars aldern, nyligen pensionar, brandes ihjal levande efter en brandattack pa hans hus. Han bodde i den multikulturella stadsdelen Geuzenveld i Amsterdam. Grannar horde en stor explosion foljd av nagra mindre, de kunde inte gora mycket da det brann for mycket.

Den mordade mannen var Hollandare som tog hand om en lekpark i grannskapet. Grannar sade att han ofta haft problem med Marockanska ungdomar som skrapade ner i lekparken. En tidning skrev att "efter ett inbrott fordomde han alla invandrare har".  En annan tidning citerade en turkisk granne som sade "han har ofta sagt att det ar for manga invandrare i omradet".

En lokal TV kanal, AT5 rapporterar att hans vanner sagt att hans kritik mot for manga invandrare blev fatal for honom. Hollandare ar enligt rapporten en minoritet i de flesta omraden runt Amsterdam. 

Polisen vill inte uttala sej om 2 suspekta personer som greps i narheten efter att de hittats brannskadade i sin bil.  Las mer pa engelska om nyheten fran 2005 i Dutchreport.

No comments: