Monday, February 11, 2008

Nederlanderna har mycket allvarliga immgrations problem.

Under manga ar har man tillatit mycket stort antal muslimer och andra invandrare komma in och bosatta sej i landet. Det har lett till stora forandringar i landet. Nederlanderna upplever en situation som liknar den i Sverige, men den kan vara allvarligare. Flera kanda personer har mordats av radikala islamister. Theo Van Gogh mordades av en Marockan under bestialiska former after att ha gjort en kort film om hur kvinnor brutaliseras inom Islam. Mordaren skot Theo och avslutade slakten med att sticka en kniv i brostet pa honom med ett fem sidor langt brev fastnaglat i kroppen. Brevet inneholl hat och hotelser riktat mot vastvarlden, judarna och Ayaan Hirsi Ali, en kand islamkritisk politiker.

Pim Fortyn var en politiker som var kritisk till den stora muslimska invandringen. Hans parti, The List Pim Fortun, vaxte mycket snabbt och hade stort folkligt stod. Han mordades pa ett bestialiskt satt ar 2002 av en Islamist efter att den lokala vansterpressen bedrivit en politisk hetskampanj mot honom.

En mer kand person ar den Somalia fodda Ayaan Hirsi Ali. Hon var en kand politiker och avgick och lamnade landet efter mordet pa hennes bekant Theo Van Gogh. Hon insag att alla mordhot var for allvarliga for att kunna bo kvar i landet. Hon reser runt i varlden och deltar i debatter och har aven varit i Svensk TV. Mer information om henne finns hos bgf.nu under rubriken "Annu ej mordad".

Har finns en lank till filmen "Submission" som gjordes av Theo Van Gogh

See en video med Geert Wilders, (del 1 av 2) en politiker som ar kritisk till Islam. See mordhoten i kommentarerna i Youtube fimen.
Som synes ar situationen i Nederlanderna mycket allvarlig. Yttrandefrihet ar forknippad med livsfara.

Se ett samtal med Ayaan Hirsi Ali om vad som hant och vad som pagar nu.

SVD SVD DN DN

2 comments:

parudling said...

Helt rätt och rikitigt. Hittade denna blog genom länk på DN.se. Uppfriskande att även den holländska minoritetens perspektiv ges plats. Artikeln i DN skriker med stora bokstäver ut "Islamofobi ökar i Nederländerna." Vokabulären är okritiskt laddad. Ovärdigt Sveriges ledande dagstidning.

Likt Brezhnevtidens psykiatriker sjukdomsförklar Europarådets rasistkommittee de som kritiserar eller tar avstånd från islam. Det vore passande om DN reflekterade lite runt sitt språkbruk, istället för att okritiskt annama den multikulturella och islamiska rörelsernas retorik. En fobi är en abnormalitet eller metal störning. Kritik av rådande förhållanden diagnostiserades io termer av psykotisk sjukdom. Sacharov sattes i sinnessjukhus, förklarades lida av metala störningar.

Om en stor del av holländarna leder av fobi, vilken behandling skall ordineras? Eller kan det vara så att det går att ta avstånd ifrån islams auktoritära frälsningslära om underkastelse utan att lida av fobier?

Till sist - budskapet på denna blog skulle tjäna mycket på en redigering och korrekt svenska, inte minst i rubriken.

BefriaMedia said...

Ja, det ar ju den stora fragan, enligt svensk press sa lider alla av fobi om man tar avstand from Islam. Men det ar ju bara enligt deras introvarta satt att se saken, darav deras rubrik.

Om man vill lara sej om allt som hander i Nederlanderna sa kan man inte lita till svensk press. Man kan ju inte ens fa reda pa vad som hander i Sverige genom svensk press, numera ar det bloggare som man maste vanda sej till.

Dessvarre finns det inte mer an nagra minuter ibland som jag kan lagga ner pa en blog, men tack for tipset. Jag har inget emot att andra med kloka kommentarer bidrar med artiklar, sjalv har jag inte ens prickar pa tangentbordet. :)))