Sunday, January 13, 2008

Rattsskandal i Kungsholmsmordet, nu blandar sej foraldrarna in.

De som domdes for Kungsholmsmordet har annu inte sparrats in. Sverige har unikt liberala domstolar. De anser inte att man behover sparra in mordare efter en dom, dom kan fa ga fria att tag till tycker dom. Tva av de som domdes har efter domen nu hotat och misshandlat vittnen, det skyldiga ar en 16-aring och en 17-aring. Dessutom finns uppgifter om att de har misshandlat andra en manad fore mordet pa Riccardo.

Nu har pappan till en av de domda 16-aringarna gripits av polis, han misstanks for "overgrepp i rattssak". Det brukar vara beteckningen om man forsoker hota eller paverka vittnen. Han ar pappa till den 16-aring som domdes for "anstiftan till misshandel". Pappan ska ha ringt upp sonens fore detta flickvan och hotat henne, "-han sade att jag lag risigt till och att han satt i en bil och visste var jag var och vart jag var pa vag till." Flickvannen och hennes kompsar ar de som gjorde anmalan mot de tva tonaringarna och pappan om misshandel och hot.

16-aringen antas vara den som domts till ungdomsvard for "anstiftan tlll grov misshandel", Karl Sebastian Jonas Bonnier, pappan i detta fall skulle isafall vara pappa till Sebastian Bonnier. Vi utreder vem den andra av de tva tonaringarna skulle vara.

De tva ar nu haktade, pappan slapptes. Jourhavande aklagare Hans Jorgen Hanstrom vid Stockholms tingratt sade "- Socialen ville inte gripa in. Jag tror de forsoker paverka vittnen och malsagande darfor vill jag ha dom haktade."

Familjen ar tydligen enad om att forsoka hota vittnen i detta mordfall. Jag undrar vad pappan har for yrke? Hur ser en pappa ut som hjalper sin son i mordfallet, med att bestraffa vittnen. Yrke; Gangster? Trevlig familj.

Andra fall dar ganingsman domts for grov misshandel men offren levt har ofta lett till fangelse i 5 eller 6 ar. De milda domarna i detta fall da offret dog synes darfor mycket underliga.

Enligt nya uppgifter sa finns det inom svenska myndigheter nagot som kan kallas "Parallella regelverk". En nyutexaminerad socionom fatt ett vikariat pa en socialforvaltning. Hon skriver att hon upptackt att de har en striktare tolkning for etniska svenskar och har en mer forlatande och tillatande tolkning for nysvenskar i sina bedomningar. Forutom det fallet sa undrar jag hur utbrett detta tokningssystem ar, forekommer det i domstolar? Jag tvival pa att myndigheter basunerat ut denna diskiminering, men det ar ett tecken pa att svenskar ar mindre varda i myndigheternas ogon. Med tanke pa domarna i Kungsholmsmordet sa ar det misstankt att de slapps innnan rattegangen, de far milda domar och slapps efter domen. Kan det bero att de flesta inblandade i Kungsholmsmordet var invandrare, har man "parallella regelverk" inom rattssystemet? Andra hemsidor med information om de domda mordarna.

See bloggarna GrueGranskar och Landskroniten
SVD SVD2 SVD AB AB2DN DN2 SVD DN

1 comment:

Dan said...

Hej

Jag är nära anknuten till en av pojkarna som drabbades förra veckan på Grindsgatan.

Dom tre ungdomarna som är målsägande och vi, deras nära är inte glada åt advokat Björn Törnells agerande genom media där han sprider svindlande lögner och reverserat t.o.m. skuldfrågan trots att hans klient Sebastian Bonnier så uppenbart har agerat som en våldsverakare med aggressivt skrämmande beteende, rena hot, sparkar, örfilar, käftsmällar och kränkande uttalanden.
Den andra pojken Felix Vesterlin har agerat dämpande och t.o.m. stoppat upp Bonnier flera gånger under bråket. FV's knuff på en av pojkarna fällde indirekt SB som därigenom ådrog sig dom blessyrer som genom Törnells uttalande i media beskrivits som slag ifrån målsäganden, dvs att Bonnier skulle ha blivit påhoppad av dom två grabbarna som försvarade hans ex-flickvän.
Det är naturligvis lögn och desperata uttalanden ifån en desperat andvokat som försöker greppa efter halmstrån. Han ser sin Hovrättsöverklagan smulas till stoft. Han är en Zlatan som vill vinna den här fotbollsmatchen.

Törnell vill bli lika känd som Silbersky och snart lika ökänd som Thomas Martinsson kanske?
Backslick någon?

Åklagaren Anneli Cornell uttalar sig inte i media av princip säger hon till mig över telefonen.
Vem ska då föra offrens talan?
Media har ingen lust att ta sig an en detaljerad intervju med ungarna. Dom har ju redan fått sin sensation genom Törnell.

Har någon där ute något tips?

MVH/ Dan Sundquist