Saturday, January 12, 2008

Nyligen domda mordare fria, misshandlar vittnen.

Tva av de som domts for mordet pa Riccardo har annu inte sparrats in och gar fria pa Stockholms gator. I fredags anholls de tva misstankta for misshandel. Offren var en av de domdas f.d. flickvan och flera av hennes kompisar.  I torsdags natt anmaldes brotten till polisen, det skulle ha intraffat pa Grindsgatan, Sodermalm, kvart over 1 pa natten till Fredag.

Enligt Svensk lag kan de som domts for mord ga helt fria, de kan hota, misshandla och morda vittnen, om de sen overklagar kan dom frias. Det spelar kanske inte stor roll eftersom dom kommer ut fran ett kortvarigt straff veckor eller hogst manader efter dom. Sveriges gator blir farligare for varje timme som passerar.

Det Svenska rattsvasendet har mycket att lara fran andra lander, inte ens de varsta banan-republikerna i Afrika slapper ut mordare efter en fallande dom.

2 comments:

Madonnan said...

Håller med dig om att Sverige borde lära av andra länder, hur de kan gå fria...fick mig att tänka på den där amerikanska filmen.

Ha en bra dag.
:)

BefriaMedia said...

Jag vet vad du menar. I usa slapps dom inte om det finns risk for mer brott eller flykt, dom sitter kvar innan rattegangen om det ar allvarligt.

I sverige ar det hopplost, det finns en kilometer man vill saja om detta men inget kommer att hjalpa.

ha en bra dag du ocksa, :))