Monday, January 14, 2008

Radda Barnen uppfyller inte minimum av kraven.

De som man vantar sej ska satta utsatta barns intresse framst har nu anpassat sej till den grupp skramda vuxna som inte langre kan radda de barn som ar utsatta. Radda Barnen censurerar en forskningsrapport darfor att de inte vill stota sej med muslimer. Rapporten har gjorts av forskaren Pernilla Ouis vid Malmo Hogskola och tar upp en rad hedersrelatera brott som ar vanligt forekommande i den muslimska varlden. Hon tog upp hedersrelaterat vald, tidiga aktenskap och sexuellt utnyttjande av smaflickor i Libanon, Jemen och Palestina.

Enligt Ouis sa har Radda Barnen systematiskt rensat bort allt som har med hedersvaldets orsaker. Ouis anser att nar Radda Barnen tar bort beskrivningar av situationen i de landerna sa sviker man de flickor som drabbas.

Ouis tycker att Radda Barnen hycklar och sajer vidare:
"Det är otroligt kränkande mot människor i dessa länder att förutsätta att de inte klarar av att diskutera problem. När det gäller könsstympningar har vi kommer förbi den barriären, men tydligen inte när det gäller hedersvåld."
Nima Daryamadj sajer i Aftonbladet:

"Att en svensk organisation ägnar sig åt sådana Sovjetfasoner är inget mindre än skandal. Extra synd att det är en organisation som jag alltid högaktat.....Att inte ta sig an traditionsbesten i vars gap Mellanösternflickor alltjämnt offras, DET är rasism."


Vi kan nu byta namn pa organisationen Radda Barnen till "Skramda Vuxna". Vi borde komma ihag att deras roll ar overspelad i och med att dom vill dolja de stora allvarliga problem som finns i muslimska hem. Rakna med mer hedersvald nu nar en stor organisation tystats. De valdsman som skulle kunna stoppats med denna belysning kan nu andas ut och kanna att de har Radda Barnen i Sverige med sej. I realiteten innebar detta att de utsatta muslimerna ar diskriminerade. De ar de enda som inte kan rakna med den hjalp som de skulle ha fatt 
med annan ledarskap och i andra organisationer.

Radda Barnen ar nu en politisk organisation, pa deras hemsida kan man lasa vad deras ungdomsforbund fokuserar sin verksamhet pa; "Rädda Barnens Ungdomsförbund inriktar sig främst på frågor som rör jämställdhet, utanförskap och inflytande." Inte mycket tal om de barn som utsatts for mobbing, vald, hotelser och fornedring som ar sa vanligt i Sverige.

Om valdens barn kan man lasa: "Under Vårt arbete har vi samlat vår information om barns situation i världen och vad vi gör för att hjälpa de mest utsatta." Detta pastaende vet vi nu ar inte sant. Om artikeln aldrig skrevs sa skulle allmnaheten inte veta om detta brott mot det fortroendet de fatt av bidragsgivarna. De saknar bada ryggrad och fornuft, ungefar som vara politiker.

Vidare kan man lasa i deras litteratur att de vill "att förbättra de ensamkommande flyktingbarnens situation." Exakt hur de vill gora det vet ingen, men en del av de kinesiska flyktingabarnen som forsvann utan spar har hittats som sexslavar och arbetande under slavliknande forhallanden. Jag tvivlar pa att Radda barnen kanner till det.

Man far hoppa att deras sponsorer nu hittar battre alternativ att donera pengar till. Nagra av Radda Barnens sponsorer ar, SAS, Semper, Santa Maria och Ikea, Ratos, Scandic Hotles, Stadshypotek Bank, Calligrafen och Pictura. De bidrog med 27 miljoner kr. De har en budget pa 297 miljoner kr, 44% av den summan kom fran c:a 90.000 medlemmar som bidrar manadsvis. Ovanpa de beloppen far de bidrag fran SIDA, Eu mfl, over 211 miljoner kr. Bara 13% av budgeten spenderas i Sverige rester gar till andra lander. De har runt 189 anstallda i Sverige.

Har foljer stycken ur rapporten som Radda Barnen inte vill att folk far kannedom om:

”En ’skamlös’ kvinna som blivit av med sin heder på grund av påstått promiskuöst beteende, eller oftast – på grund av rykten om någon typ av oacceptabelt beteende, måste straffas för att hennes släktingar ska få sin heder tillbaka. Hedersrelaterat våld, och i sin mest extrema form, hedersmord, kan ses som en sanktion mot otillåten kärlek.”

”När det gäller våldtäkt i många länder i Mellanöstern och Nordafrika, inklusive de tre länderna i vår studie, räddas det kvinnliga offrets heder om våldtäktsmannen gifter sig med henne, en ’eftergift’ som medför kortare, eller inget, straff för brottet som begåtts.”

”Tonårsflickor kan tvingas att gifta sig vid mycket låg ålder. Termen ’tvångsäktenskap’ antyder att minst en av parterna inte har givit sitt samtycke till föreningen.”
AB AB2

1 comment:

UltraV:s värld said...

Jag såg denna nyhet och vill inte tro att den är seriös. Varför censurerar Rädda Barnen detta? Det är ingen nyhet, det finns tydliga rapporter från dessa länder om hur läget för kvinnor och barn är, det är bara att lyfta fram dessa officiella rapporter från UD och annat håll.
Roks och SKR tar avstånd från detta, det vet jag eftersom jag samarbetat med och intervjuat dessa stora organisationer inför debattartiklar. Muslimska kvinnoorganisationer ber förtvivlat om att Sverige ska visa var de står !
Maria Larsson skrev, innan sin ministertid, motioner från Kd om dessa utsatta barn som också finns i Sverige, som dumpas i sina hemländer för att lära sig kulturen, för att gifta sig med mera, men var är motionerna idag? Jag förstår mig inte
på Nyamko Sabuni och beklagar regeringens ointresse för dessa frågor, både hemma och i utrikespolitiken.