Wednesday, January 02, 2008

Imam med ratt till bidrag? Ar "smiley face" vilseledande?

Vilken Svensk har hort talas om "Ibn Rushd". Vet nagon vilka deras aktiviteter och samarbetspartners ar? Behover vi veta det?

SVD skriver idag om Ibn Rushds nya ledare, Othman Al Tawalbeh. Han har studerat Sharia lagar i hemlandet Jordanien och har nu bytt till kallare breddgrader och vill sprida sin sunni muslimska fraktion av Islam i Sverige. Othman ar ansvarig for att fa finansiering till olika project. Vad den rollen innebar tas inte upp i artikeln.

Han sajer bland annat att bidrag ar inte bra for muslimer och att Islam ar for kvinnan, allt annat tal om Islam ar okunskap sager Imamen.

ABF i Malmo ar en stor bidragstagare, dom fick for ett par ar sedan runt 5.7 miljoner kronor per ar i kommunalt "kulturstod". Aven det kyrkliga bildningsforbundet Sensus fick 550.000 kr per ar av kommunen. ABF's och Sensus har haft ett indirekt samarbete med den fundamentalistiska Islamska Kulturforeningen och Tuff via Othmans organisation "Ibn Rushd". Sydsvenskan skrev en uppmarsammad artikel serie om den extrema muslimska fundamentalismen, bla om Islamska Kulturforenigen och Tuff vars medlemmar ger sitt stod till Bin Laden's Al Queda och andra terror gruppper. Den ABF ansvarige for bidrag till de muslimska organisationerna, Conny Petterson, sade i en artikel i Sydsvenskan att "- Vi vet inte exakt vad foreningen haller pa med och forkunnar, men vi kanner till problematiken".

Enligt samma Sydsvenskan artikel sade Ibn Rushd's davarande projectledare Romdhane Boussaidi att han inte betalt ut pengar direkt till vare sej det islamska Studieforbundet eller Tuff. Han sade da vidare att "- de har nyligen anslutit sej till oss med sin verksamhet......om dessa foreningar ska fa stod sa maste de acceptera de demokratiska spelreglerna i Sverige".

Allt detta vacker en hel rad nya fragor. Om Ibn Rushd's nya ledare havdar att det ar fel for muslimer att leva pa bidrag varfor skulle dom soka dessa forkastliga bidrag?

Hur ar samarbetet med andra suspekta och direkt terror sympatiserande grupper? Hur har dom koll pa vilka dom arbetar med?

En slutsats som bara nyktra politiker kan dra ar att de muslimer och andra flyktingar som bor i Sverige maste inse att dom ar i Sverige tillfalligt som gaster. De ar inte i Sverige for evigt. Dom kommer att skickas tillbaks till sina hemlander sa fort situationen tillater, eller annu tidigare om Sverige far en regering som beslutar om det. Deras tillfalliga uppehalls tillstand kommer att dras in sa fort deras flyktingstatus upphor. De som inte inser det lever i en drom varld.

De muslimska flyktingarna maste ocksa inse att dom inte kan fa bidrag till sin verksamhet. Sverige kan inte hjalpa till att finansiera spridandet av deras religion, det finns ingen naturlig koppling i Sverige mellan Stat-Islam-Moskee. Kyrka-Stat kopplingen ar ofta diskuterad men Moskee-Stat koppling har aldrig diskuterats.

Moskeer kan aldrig kunna tillatas i Sverige av en hel rad olika skal. Ett skal ar den permanenta islamiseringen av olika svenska geografiska regioner kan inte ske eftersom vi inte ar ett muslimska land. De miljomassigt storande intrycken kan man inte patvinga folk. Ovasen och forfulning av samhallen ska inte kunna tillatas. Muslimer ska ha religionsfrihet, dom ska kunna be till vad dom vill i sina hem. Dom ska inte tillatas ha kraftiga hogtalaranlaggningar pa balkongen som utropar bonestunder. Det finns hundratals olika muslimska sekter som alla har olika syn pa Muhammed, Allah, rondellhundar och oss "otrogna" kuffers som dom foraktfullt kallar oss som inte ar muslimer. De maste alla anpassa sej till Sveriges lagar och kultur den tid de ar tillfalliga gaster i Sverige. Det maste goras helt klart for dem.

Svaret pa fragan om vi behover veta nagot om muslimerna i Sverige ar ja, vi maste lara oss en hel del om hur och vad dom predikar. Vi vet ju inte vilka muslimska sekter som ar helt fredliga och kan integreras den tid de tillfalligt tillats bo i Sverige och vilka som i hemlighet predikar terror, vald och jihad. Som avslut sa kan man undra vad Imamen menar med sina slut ord i SVD artikeln "- Det kommer att bli revolution!". Jag hoppas att svenska kommuner, abf, Sensus, kyrkan och staten inte skickar kuturellt bidrag till det? SVD SVD2

3 comments:

Knute said...

Bra du avslöjar Smiley Face & Co. Jag skrev också om honom men alldeles för försiktigt inser jag nu när jag läser ditt inlägg.

Befria Media, du skriver enormt insiktsfullt och bra, men varför inte använda svensk tangentbordsinställning?
Ställ in operativsystemet på Svenska och ta en färgpenna och skriv å ä ö på respektive tangenter.

Knute said...

Hej igen, du borde ha din blogg på Motvärnet, så får du ännu fler läsare!

Mvh Knute

http://motvarnet.se/

BefriaMedia said...

Tack for tipset, har aldrig hort talas om motvarnet, ska undersoka saken. Jag har 3 olika datorer som behover stallas om, far se om jag hittar tid emellan allt annat, jobb, mm. Tack ska du ha.