Saturday, January 19, 2008

Chefen for muslimskt dagis forsnllade miljoner.

En 40-arig Somalisk kvinna driver sju dagis i Rinkey och Tensta utanfor Stockholm. Under 2006 har 23.5 miljoner av skattemedel betalts ut till dagis chefen via Stockholms Stad. 193 barn finns inskrivna i de muslimska dagisen som drivs under namnet Bismilahi. Foretaget startade 2001 och barnen som gar dar har en Somalisk bakgrund.

De 193 somaliska barnen har under aret 2006 kostat Stockholms skattebetalare runt 121.000 kronor per barn.

Chefen har nu haktats vid Solna Tingsratt misstankt for grovt skattebrott och grovt bokforingsbrott. Hon misstanks for att ha fort ut drygt 9 miljoner kronor till Somalia via penningformedlare, sk hawala. En del av pengarna kan finnas kvar i Sverige. Kronofogden har utmatt en radhus vart runt 3 miljoner kronor.

"Ytterligare två män, 30 och 40 år gamla, misstänks för brott i härvan. De har suttit anhållna tidigare i veckan och representerar enligt åklagaren banknätverk, som förmedlar pengar till länder i Afrika och Mellanöstern.Männen har nu släppts, men är fortfarande misstänkta för grovt bokföringsbrott. "

Naiva politiker fortsatter att hantera skattemedel som om det vore is vid nordpolen eller sand i oknen. Grattis Svenska skattebetalare.

Kungen talade i sitt beryktade Jultal om om de ny svenskarna, de asylsokande som han tyckte berikar Sverige. Vid den narmare granskning sa ar det snarare sa att manga berikar sej sjalva (mycket foretagsamt, eller hur kungen?) pa skattebetalarnas bekostnad. En lang rad exempel pa det kan hittas pa Exilen med rubriken ;”Svenskarna byggde inte Sverige”.

Mer informations finns dessutom hos "Muslimskafriskolan". SVD SVD

5 comments:

Fröken Sverige said...

Man blir galen av ilska när man läser detta! Det tar aldrig slut....det kommer bara bli värre och värre för att man bara blundar hela tiden.

STÄNG ALLA MUSLIMSKA FRISKOLOR! Och börja KONTROLLERA hur ni delar ut pengarna. Börja med att stoppa invandringen.

Det fattas bara att pengarna gått till terror. Så är det troligen. Då kanske folk vaknar till lite?

Mvh

/FS

BefriaMedia said...

Bra forslag, en bra inledning. En AK47 kostar runt 35 dollar. 9 miljoner kr kan astadkomma ett mindre krig.

Ett annat intressant faktum ar de som sokt asyl i sverige ofta reser till hemlandet sa fort dom fatt stora summor pengar fran de svenska skattetalarna. Runt 1000 "svenska" somalier tros ha rest till Somalia for Jihad, formodlingen kommer vara skattemedel anvandas till dod och forintelse utan att de ansvariga Svenska politikerna bryr sej.

Sagal said...

För det första, så är du blatte själv med tanke på att du knappt kan avsluta en mening utan särskrivningar eller missade bokstäver.

Sen kan jag förklara att det aldrig skulle vara fråga om någon invandring från U-länder såsom Somalia, om inte västvärlden skapat begreppet och fenomenet U-länder till att börja med. De resurser som någonsin funnits i Afrika är vad som byggde Europa och den "demokrati" och "välfärd" som finns här.

Om det inte vore för oss hade de aldrig hamnat i diaspora till att börja med och på så vis levt i Sverige.

Att du skriver Svenska inom citationstecken när du refererar till svensk-somalier, visar att den majoritet av dem som sköter sig och sitt leverne och betalat skatt i Sverige sedan de första Somaliska invandrarna kom hit sent 60-tal inte ens räknas som Svenskar trots sin lojalitet till det här landet.

Att det var en muslimsk skola är helt orelevant. Det finns judiska friskolor. Sådana som är bundna till Jehovas vittnen. Till och med kristna. Och listan på antalet Svenskar inom näringslivet - och inom skolor (ja, skolor.)- som förskingrat helt obscent stora summor är för lång för att ens få plats bland dina kommentarer.

Faktum kvarstår att Sverige förlitar sig på utländsk arbetskraft - på vilkoret att invandrarna är och förblir "supermänniskor" som aldrig felar. För det är ju mänskligt att fela, så det kan ju bara de vi räknar som människor göra. En egenskap vi sällan tillskriver någon från tredje världen.

Jag vet inte om jag råkat snubbla in på någon vitmakt blogg eller om det bara är en tillfällig nyck från din sida att dra alla över en och samma kam, men jag vet att kommentarer som dina är helt obefogade. Och om du tar bort den här kommentaren så motarbetar du syftet med hela din blogg - dvs om det var att befria media du hade tänkt.


S.

BefriaMedia said...

sagal,
det var bra att du introducerade dej sjalv i inledningen. Om man borjar med ett rasistiskt angrepp som du gor sa vet jag vilken slags person du ar.

Afrikanska resurser har utnyttjats daligt. De flesta afrikanska lander har idag oerhorda resurser men bara den harskande eliten drar nytta av de rikedomarna. For det mesta sa galler detsamma for uhjalp fran vast varden, den harskande eliten tar hand om det mesta. Vastvarlden ger numera pengar till alla afrikanska lander, vastvarlden tar ingenting darifran utan att betala rejalt som kanske hande forr i tiden. Ett land som Kongo skulle med all den bordiga mark kunna forsorja halva afrika med livsmedel om de satte igang med jordbruk som vi har i vast varlden,

Att det handlade om en muslimska skola ar mycket relevant eftersom pengarna som fifflats undan kan ha gatt till terror, mord och forintelse i somalia, om det handlat om en annan religios skola sa skulle det bara handla om svindleri inte stod till terror, bara muslimer bedriver terror. Jag menar inte att alla muslimer ar terrorister, men i Rikeby fallet finns misstankar om terror kpppling. Jag har aldrig dragit all over en kam, for det mesta ar det bara nyheter som formedlas, de flesta nyheter om brott har invandrare inblandade. Varfor skulle det vara nat fel eller rasistiskt med att skriva om sanningen. Du kanske ar bekant med de utpekade somalierna, annars sej jag ingen anledning av att bli upprord av nyheten om Rinkeby.

Sagal said...

Tack för ditt svar.

Jag är varken bekant med de utpekade, eller på något sätt rasist. Det är svårt när man själv är blatte. Ett ganska okontroversiellt ord vid det här laget.

Vad gäller alla pengar som västvärlden betalar tillbaka till Afrika - kolla upp vilken inblandning IMF Världsbanken har. Och vilka summor det rör sig om. Fair trade hyllan vi går förbi i Konsum gör inte ett land.

Att "sätta igång jordbruk" kräver så mycket utöver ett ensidigt initiativ. Om det är historia det handlar om kan man kolla på något så enkelt som landsgränserna i Afrika för att förstå varför det finns så många inbördeskonflikter mellan någorlunda homogena folk. Det är det som har hänt i Somalia bland annat. Den terrorverksamhet som pengarna befaras ha sponsrat är spekulationer än så länge. Somalia skulle inte ens vara i 'Axis of Evil' om det inte vore för landets tidigare sammandrabbningar med USA.

Problemet - dvs varför jag tar så illa vid mig när jag läser din blog och kommentarerna efter - är att det är en ensidig bild du ger. Det ser både du och jag. Jag läser så sällan bloggar just pga den fällan. Och jag kan väl inte förvänta mig mer om det är någons privata forum för allmänheten jag läser. Men med en titel som Befria Media, och den forskning du skriver att du gör kring mediefrågor, så hoppades jag faktiskt att ribban låg lite högre än just subjektiva nyheter.