Monday, January 21, 2008

Brutalt slaktforsokt med kniv kan kallas misshandel?

Andra rattsfall liknande detta mordforsok har i domstolar blivit "misshandel". Till och med mord har ibland slutat med en dom om "grov misshandel". Misshandel ar ett slag mot person. 
Oprovocerat vald som slutar nara doden for en rektor som bara gor sitt jobb i en vanlig skola ar ofattbart. Det chockerande brutala valdet kan intraffa var som helst mot vem som helst i de mest oforutsajbara situationer. Oavsett langden pa fangelsestraffet sa ar detta en typ av person som kan gora om samma sak narsomhelst utan tanke pa konsekvenserna, darfor maste straffet bli langt och kannbart. Det tilldomda skadestandet pa 188.800 kr gor inte mycket for en person som overlevt av ren tur. Vem denne vettvilling ar vore bra for allmanheten att veta sa man kan skydda sej mot framtida valdsbrott. Det borde finns namn och foto pa den skyldige.

Kungsholmsmordet var inte misshandel, det var mord, men domstolen domde inte sa. De lindriga domarna till 3 ars sluten vard rimmar illa med andra fall dar de skyldiga domts till 5-6 ars fangelse da offret overlevt. 

De domda tonaringarna har inte ens sparrats in efter domarna. En av de domda ar iblandad i minst tre andra misshandelsfall som vanta tas upp infor ratta. Han har varit iblandad i misshandel pa Tantogatan, Karlaplan, Grindsgatan mfl, forutom Kungsholmmordet. Dessutom sa har den 16-arige Sebastian Bonnier planer pa att overklaga domen i Kungsholmsmordet torts att hans advokat rader att han inte gor det. Bonnier ar en valdsam och farlig person om man ser pa alla misshandelsfall han varit inblandad. Hans Pappa var dessutom inblandad i det sista misshandelsfallet, Pappa Bonnier hade varit med om att hota de vittnen som minnshandlades av Bonnier och hans kumpan. Man far hoppas att Bonnier far en hardar dom an dem milda dom han fick om han overklagar sin dom for deltagandet i Kungsholmsmordet. Man far hoppas att de andra misshandelsfallen ger harda domar mot denna aterfallforbrytare.  Pappans inblandning maste tas pa allvar av en domstol. Man kan inte se genom fingarna pa den typen av brott som Bonnier familjen sysslar med, det skulle leda till att domstolarna forlorar den lilla trovardighet de har. 

No comments: