Tuesday, May 05, 2009

Ett omedelbart hot mot alla i fri media. Ligger FRA-lagen eller Reinfeldt bakom hotet?

Kanalen Bananlandet på YouTube har fått sitt konto helt nedstängt i
två veckor. Det var kanalens tredje varning. Den första varningen
utdelades när bananlandet gjorde en starkt islamkritisk film på
engelska. Filmen togs ned utan förklaring och kanalen tilldelades en
varning som skulle vara i sex månader. Det var för ca två månader sedan.

För någon vecka sedan gjorde bananlandet en film på engelska om det stora antalet våldtäkter i Sverige. Efter en rapport från EU visade det sig att Sverige har Europarekord i antal våldtäkter och att dessa huvudsakligen utförs av invandrare i första och andra generationen.
Filmen som bananlandet återgav fakta kring ämnet. Trots att det inte
fanns något felaktigt eller copyrightskyddat material i texten togs
filmen ned inom ett dygn utan varning.

När bananlandet gjorde en modifierad version av samma film och lade
upp den dagen efter blev den också nedtagen utan förklaring till
orsaken.

Det här agerandet av YouTube kan bara har direkt politiska
förklaringsgrunder. Det finns skäl att tro att svenska myndigheter
utövat påtryckningar för att få bort samhällskritiskt material. Det
fanns nämligen inget övrigt i filmen som skulle kunna orsaka en
avstängning.

Bananlandets filmer kan ses här, men det är oklart när - eller om -
kanalen fungerar igen. Bananlandets film om massvåldtäkterna i Sverige var ett mycket viktigt debattinlägg och man kan förmoda att de svenska myndigheterna har ett finger med i spelet för att stoppa kritik mot följderna av mångkulturen.

5 comments:

Robin Shadowes said...

Snart kommer systemkritiska bloggar att släckas ned, utan förklaring. Och är inte detta nog för att få oss att hålla käften så kan vi nog se fram emot åtal för HMF också.

World traveller said...

Alla islam och samhaellskritiska bloggar stoppas nog ganska snart. Det sker ju allaredan i det tysta. En film haer och en blogg daer, precis som i Libanon - en bilbomb haer och ett knivmord daer. De kvarvarande kristna doedas sakta men saekert.

BefriaMedia said...

Ja, det hander ett steg i taget. I samma takt som SD och liknade opposition har framsteg och okar i styrka i kommuner och nationellt sa minskas deras mojlighet att framtrada i olika sammanhang. S regeringen stoppade SD's hemsidor under forra valet, ett totalt forakt for yttanderfrihet och demokrati. Alliansen visar liknande tendenser. Nya hat lagar eller foraktfulla smutskastningsforsok, allt for attt undvika debatt, eftersom de skulle forlora varje debatt. De forsoker stoppa kritik mot den mest sinnessjuka politik som nagonsin bedrivits som det inte finns ett enda motiv till

Robin Shadowes said...

Kriminellt finns ju kvar men ändå inte. Sexbrott togs ned, underförstått att nån form av hot förekommit. Om det sedan varit privatpersoner, islamister eller myndigheter får vi väl aldrig veta men det kan ju vara en kombination av alla tre. Islamofoben ligger på is och säger att det är oklart om h*n återkommer. Rebell ligger också tillfälligt nere. Kanske råkat utför hackare? Pat Condell, Kan Milld och Metalmatte bl a har haft problem dels med YouTube men även utsats för hot. Milld tvingades ju även ändra sina videor efter påtryckningar från SVT. Fria Nyheter och Politiskt Inkorrekt finns ju fortfarande kvar men vem vet vad som försigår bakom kulisserna. Många av dessa sidor har ju kunnat konstatera tack vare Creeper att dom är mer än flitigt besökta av diverse olika myndigheter men även av fulmedia. Att dom gärna ser alla dessa sidor föralltid försvinna in i glömskans land är väl en ganska kvalificerad gissning. Men det är säkert också lika viktigt för dom att det inte finns några tecken på att dom har varit involverade i nedsläckningarna. Tack vare EU lär dom säkert få även Flashback på fall så småningom. Telekompaketet kommer ge fienden verktyg att inskränka friheten på internet. Sedan har vi Muslimska Brödraskapet som använder sig av bl a FN för att förbjuda kritik mot islam. Det kommer nog bli svårare framöver. Kanske har vi en del att lära av dom som led under kommunismens ok. Dom lärde sig ju framföra systemkritik extremt subtilt så att det passerade censorernas finmaskiga nät.

Magnus said...

Bananlandet har blivit nedstängd nu.