Wednesday, April 29, 2009

Sverige är ett vilohem for terrorister.


Adel Abdul Hakim alias Adel Hakimjan, greps i Tora Bora i gränsområdet mellan Afghanistan och Pakistan i December 2001. Han hade allierat sig med Al Queda som var på flykt.  Som alla andra terrorister som greps med en mängd tunga vapen, falska pass mm hävdar de att de var turister, studenter eller getherdar. 

(Bilden: Ytterligare en internationell terrorist som vill till Sverige. Vad är det som lockar? Mycket pengar och knappt några straff kanske)

Hakim lämnade sin familj kvar i hemlandet Kina när han kallades till Jihad i Afghanistan. Eftersom familjen enligt egen utsago antog att han dödats så finns det anledning att tro att de var medvetna om att han gett sig in i ett krig. Efter att hans fall tagits upp i DC Court of Appeals så beslutade domstolen att man inte skulle hålla kvar de 17 som greps varav Hakim var en. USA vill därför hitta ett land som vill ta ansvar för honom och som kan garantera att han inte återfaller till terrorism. Han fick uppehållstillstånd i Albanien men inget annat land vill ha honom. Men han ville inte resa till Albanien eller hem till familjen i Kina. Om Albanien sade Hamkis vänner:

 "We were scared because we thought Albania would be like China - we heard it had gone through 50 years of communism," Abu Bakr says.

But they say they were pleasantly surprised. "We've received a lot of help here," Adil says. "Albanian people are very welcoming and there are many Muslim brothers here."

Eftersom Sverige alltid haft en underlig inställning till rätt och fel, de goda och onda och har "oerhört stora resurser" så erbjöd sig Sveriges regering att husera terroristen. Det har Sverige gjort förut. Reinfeldt har inte informerat Hakim's blivande granne om hans terrorverksamhet, det får bli en spännande överraskning för någon, kanske i Sundbyberg.  Han förmodas flytta till en syster som sägs bo i Sundbyberg. En annan Gitmo "svensk" fick flyga privat plan till Sverige, det blir väl samma visa igen. De nya Gulfstream VIP immigranterna måste tro att Sverige är ett rikt land, om de bara visste hur hur lite vara fattig pensionärer har så borde de och var regering skämmas. 
 
Den nu USA aktuelle muslimska terroristen Oussama Kassir som fick fristad i Sverige befinner sig nu i USA anklagad för terrorism. Han lämnades inte ut av Sverige, det ville regeringen inte göra. Han greps under en mellanlandning i Prag då han var på väg till sitt hemland på semester. Det är ju bra att Europa har andra länder som fattar att man inte kan låta terrorister gå fria. Sverige har en hel del att lära sig. 

Kassirs rättegång i USA pågår och nu har ett vittne talat om hur den nysvenske Kassir instruerar en grupp frivilliga medhjälpare i Seattle hur man monterar ner en AK-47. Kassir lärde ut bombmetoder och sade bl.a. att i självmordsbombningar så är människoskelettdelar det bästa splittret man kan använda i bomber. Det är ju bra att veta nästa gång man hamnar i en massa likhögar och vill spränga sig i luften i ren irritation. Rättegången vittnar om djupet av hans engagemang i terrorism och avslöjar därmed SAPO's okunskaper och obeslutsamhet. 

Enlig rättegångshandlingar har SAPO i Sverige redan 2002 noterat att Kassir är psykiskt instabil, har ett stort ego och har varit på ett islamistiskt träningslager i Pakistan.  SAPO hade åsikten att Kassir inte var en allvarlig fara trots att han 2003 dömdes till 10 månaders fängelse för vapenbrott. SAPO undersökte honom för annan terrorverksamhet men utredningen lades ned. 

Läs mer om Kassir fallet hos Gudmundson.  dn dn
 

No comments: