Tuesday, November 25, 2008

Vanvettet ar solitt forankrat i moderaterna mfl.

Vården fungerar inte.

"Trots politiska löften om fungerande vårdgaranti har vårdcentralerna svårt att leva upp till kravet på att patienterna ska få telefonkontakt med någon vårdkunnig redan första dagen. I Stockholms län är det nu i genomsnitt bara fyra av fem patienter som kommer fram."

Spraktest pa fardtjanst!? Telefonister kan inte svenska.  DN DN

SOS Alarm fungerar inte.

"Långsam utlarmning, avbrutna samtal och fel adresser. Sedan SOS Alarm införde ny teknik i våras har missnöjet vuxit, främst bland västsvenska kommuner. Och flera landsting utreder om de själva kan sköta utlarmningen av ambulanser. - VARJE SEKUNDS FÖRDRÖJNING påverkar vår möjlighet att rädda liv och egendom, säger Kenneth Ericson, räddningschef i Öckerö." 

Mot den bakgrunden bor man se debatten i Region Skane om vard till asylsokande som befinner sig i Sverige illegalt. Riksdagspartierna lagger ner tid, energi, ork och uppoffring pa att besluta om mer social service till illegala. De arbetar hart for att skapa battre forhallanden inte for svenskar men for de som inte ens hor hemma i Sverige.

De enda som protesterade mot forslaget om att ge mer vard till de illegala var Sverigedemokraterna i Region Skane.

"Den vanligtvis behärskade partisekreteraren (sd) gick till våldsam attack mot de övriga partierna.
– Sådana människor som är här fastän de inte får, de föraktar det svenska rättssystemet. Sådana ska ha det gratis. Nej, hämta polisen. Vad är det för rättvisa mot svenska fattigpensionärer som inte hade råd att göra vid sina tänder?

– Ni borde skämmas, sa Björn Söder (sd) till de andra politikerna."

Bo Thunell (mp) menade att "aven brottslingar har ratt till tandvard".

Med det argumentet sa finns det ju ingen som kan nekas nagot alls. Eftersom brottslingar har ratt till husrum, galler som inbrottsskydd, uppvarmning, TV, tidningar, dator, mobler, mm sa ska altsa alla i hela varlden ha samma ratt till allting som finns i Sverige?

Moderaten Inga Dahlberg ar minst lika sinnesforvirrad, hon sager att:

" - Skulle vi ägna oss åt angiveri som Björn Söder vill? Det är otänkbart, absurt, vidrigt."

Moderaten vill altsa inte gora ett dyft at brottslingar och illegala. Det kan vara orsaken till att de som domts till utvisning aldrig utvisats. Ledande politiker vill inte utvisa dessa men arbetar hart och lagger ner mycket tid for att expandera sociala tjanster till dem.

Nasta geni ar Vansterpartisten Mariette Rosenlof som var sa upprord att hon inte kunde prata. Hon gick till angrepp mot Bjorn Soder (sd) infor alla och utfardade ett hot efterat, "Tycker man att det där var en attack vet man inte vad våld är" säger hon.
 
Pa samma niva som de andra ickekommunisterna ligger Regionstyrelseordföranden Jerker Swanstein (m) han sade bl. a att:

"....men sakargumenten ar svaga"

Enligt honom sa ar det altsa inte ett argument att brottsliga internationella skojare skall fa sjukvard som betalas av fattiga svenskars skatter som sjalva inte har rad med varden.

Riksdagspartierna gor bort sig mer for varje dag samtidigt som landet utarmas med en hastighet av 100 000 nya fall per ar kanske langt fler i ar.

The Jerker Swanstein's (m) ord, om att sakargumenten ar svaga kanske han skulle angra om debatten sandes i TV sa folket skulle kunna se hans svenskfientliga attityd och hans brist pa empati for fattiga svenskar. 

I kalkylen borde givetsvis Region Skanes ekonomi komma med, kraftiga nedskarningar vantas pga dalig ekonomi. Jerker var ansvarig for regionens upphandling 1998 - 2002 och resultatet under den tiden blev ett storre underskott an det han blev tillsatt att ratta till. Ett annat resultat var da han var vice ordforande och sekreterare i allsvenska Helsingborgs IF. Under hans tid 2000 - 2003 gick HIF fran ett overskott pa 50 miljoner till ett underskott pa 40 miljoner. Med sina "kontakter" fixade han en skuldgaranti pa 20 miljoner fran Helsingborgs Stad. Det ar oklart om hans sjalv var med om besluten. Dessutom fakturerades HIF 517 000 kr vid ett tillfalle. Pengarna gick till Holms Advokatbyra, enligt uppgift sa var Jerker sjalv delagare. 

Mannen har altsa inte fatt betalt efter prestation. Han har fatt bra betalt trots att han redovisat en ekonomisk katastrof. I samtliga fall sa har det kostat skattebetalarna stora belopp. Fri sjukvard for illegala ar en till katstrof, men han har ju aldrig brytt sig om forluster, kostnader och ekonomisk katastrof forut.

Man far anta att han har miljoninkomster fran alla sina uppdrag och faktureringar oavsett hur bra eller illa han presterar. Det kan inte vara latt att satta sig in i hur en fattig pensionar maste leta i ladorna efter pengar nar den fordubblade elrakningen kommer in.

Skriv ett mejl och fraga om han far mer betalt per illegal invandrare. Det fick en riksdagsman for S. Hans-Goran Franck's (s) advokatfirma representerade asylsokande, han tjanade massor med pengar pa advokatavgifter som betalades av staten. Det kallas visst korruption.

Jerker.Swanstein@skane.se

SDS   SVD  DN AB

2 comments:

Olbap said...

Rösta på www.dn.se!!!!!!!!!

Laurens Källman, Wen Zhou, China said...

Jag arbetade på "Hässleholms sjukhus".
En äldre kvvinna hade brutrit lårbenshalsen och ambulans fanns på mindre än 300 m. avstånd från avdelningen jag arbetade på.
Det tog tre timmar, ( Sic!), innan ambulans anlände.
Min egen mor fick hjärtinfarkt,och ambulans larmades omedelbart. Det tog (9), NIO timmar, innan ambulansen anlände!!! (Från Hässleholms sjukhus, mindre än 9 km. vrån Vinslöv).
På Sossarnas tid!