Sunday, August 10, 2008

Foraldrar till en olympier mordas i Beijing.


En knivman angrep paret som turistade vid ett av de vanligaste turistmålen i Beijing. Mordet inträffade på det s.k. "Drum Tower" som bilden nedan visar.

Paret Barbara och Todd Bachman är föräldrar tilll Elisabeth Bachman som deltog i Olympiaden i Grekland 2004 för USA.

Pappan dog och mamman är svårt skadad. Enligt vissa uppgifter har även mamman avlidit, men det har inte kunnat bekräftas.

Kina är ett mycket farligt land att besöka och man borde helt undvika att resa dit. Brottslingar härjar överallt och polis och militar ingriper enbart om de beordrats av högre befal, det hjälper alltså inte att söka hjälp av militaren som finns nästan överallt. Om man dessutom är utlänning så blir det ännu mindre hjälp, kineserna har ett djupt förakt för utlänningar och det är det första man märker om man besöker Kina.

 

Alla länder använder Kina som handelspartner så det är lätt att glömma att Kina än idag är en brutal kommunistdiktatur. Det betyder i Kinas fall inte att landet är säkert och tryggt. Verkligheten är att Kina är mycket farligt. Kineserna är inte mogna att ta emot turister, de vet inte hur de ska hantera turism eller brottsligheten.

Muslimska attentatsman detonerar bomber med många dödsoffer som resultat. Det hände i Xinjang samtidigt som mordet i Beijing rappoterades. Kinesiska myndigheter har varnat för att muslimska terrorister från Kina och utlandet har riktat allvarliga hot mot OS. Kinesiska minoritetesgrupperna som har muslimer är bl.a. Hui, Uygur, Ozbek, Kazak, Kirgiz, Tatar, Dongxiang, Salar och Tajiker. Det är omöjligt att bedöma hur farligt Kina är eftersom det inte finns någon fri press eller yttrandefrihet där. Man kan bara göra antaganden baserat på den begränsade information man har, men det är helt klart att Kina är ett mycket farligt land.

Om man vill veta mer om hur farligt Kina är och söker på Google får man följande meddelande:

对不起,您浏览的网页已经删除。

Sorry, the webpage you browsed has been deleted!

Signerat av "Ministry of Foreign Afffairs of the Peoples Republic of China."

Resultatet beror på samarbetet mellan Kommunistkramarna på Google och Kommunistdiktaturen Kina.
Sidan fanns tidigare på; http://www.fmprc.gov.cn/eng/c681.html

Det påminner om hur den svenska socialdemokratiska regeringen stängde av Sverigedemokraternas hemsidor strax före förra valet. Socialister är lika i alla länder, kritik tolereras inte.

SVD DN AB DNSVD2

7 comments:

uberfunk said...

Det där inlägget va det mest löjligaste jag läst i hela mitt liv.

Jag har bott i Kina i två år, jag har rest runt i nästan hela Kina under sex månader, jag har aldrig någonsin under den perioden ens känt mig hotad eller obehaglig på något sätt. Jag känner faktiskt mig mer säker i Kina än vad jag gör i Stockholm en sen lördagskväll.

Att Kina skulle vara ett farligt land kan bara någon säga som aldrig varit där, varför har vi i väst så mycket vi vill säga om Kina när all information vi får är från våra propaganda medier?

Allt du tror om Kina fel.

Danijel

vinterbadaren said...

Visst är denna kommunistdiktatur ett riktigt skitland, men till skillnad från Swedistan avrättas mördare och annat slödder i parti och minut medelst ett välriktat nackskott eller giftinjektion! Verkligen något att ta efter!

BefriaMedia said...

uberfunk,
isafall ar du den enda som jag haft kontakt med som inte blivit, bestulen, ranad, eller utsatt for hot i Kina. Gratulerar, det ar som att hoppa in i ett ormbo utan att bli biten.

Fundera pa varfor ett land som Kina aldrig skulle publicera brottsstatistik, det finns ju orsaker till det.

Ar du anstalld pa den Kinesiska ambassaden? :/

hh22 said...

Kineser har absolut inte ett djupt förakt för utlänningar. Tvärtom är kineser oerhört öppna och vänliga. Du vet inte vad du talar om.

BefriaMedia said...

hh22,
enbart en person som aldrig varit i Kina eller en helt blind person skulle uttrycka sej pa det sattet.

hh22 said...

Jag har bott i Hongkong och rest tillräckligt mycket i Kina för att veta att du snackar skit.

BefriaMedia said...

Jag pratar givetvis inte om Hong Kong, det ar den vast liknande staden i asien, jag pratar om mainland Kina.