Sunday, May 18, 2008

Valdet mot kvinnor slar nya rekord.


"På ett litet plakat står den brutala statistiken. I år har det dödats 17 kvinnor. Det är vad det handlar om när det 50-tal personer går i ett protetståget mot kvinnovåld från Skattehuset till Våghustorget på söndagen.
– Hittills i år landet har ungefär 7000 kvinnor blivit grovt misshandlade och 17 kvinnor redan blivit mördade. Och det finns inget som tyder på att siffrorna går ned, tvärtom våld mot kvinnor ökar, säger Elisabeth Lindgren när hon talar från en bänk på Våghustorget.
Det är på dagen två år sedan väninnan Maude Rünells dotter Susanne dödades av sin sambo i hemmet, som låg i Gusum utanför Norrköping.
– Susanne får jag inte tillbaks, men jag kanske kan hjälpa andra. Det tycker jag att man bör göra, säger hon.
I fjol höll de en manifestation på Stortorget, och i år blev det ett protesttåg. De gör det till Susannes minne, men det är också för alla kvinnor som blir slagna. De vill uppmärksamma ett stort problem och få folk att förstå vad det handlar om." NA

Forstar vi vad det handlar om? Hur lange ska vi fortsatta att reagera med demonstrationer och flygblad istallet for att ta itu med problemet? Vem ska satta stopp for det vaxande valdet och ha lite medkansla for offren? Vem vill ta itu med problemet, vem har formaga och insikt att gora nagot? Ett proaktivt atgardsprogram kravs, oavsett vad kotnaden blir sa maste vi ta itu med saken, det kommer att kosta mer for varje dag och viktigare ar ju att valdsoffren blir fler for varje dag. Eller ska vi bygga en mur runt Sverige, flytta och lamna elandet till de kriminella och politikerna som i sin infantila teoretiska varld envisas med att vara toleranta mot hundratusentals grovt kriminella asylsokanden trots att det sjalvklara finns att lasa i alla tidningar med dagliga brottsrapporter?

1 comment:

Fredrik Viberg said...

Jag tycker du skall bredda din information och bl.a läsa detta:

http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

Hur många män har dödats av kvinnor i år? Är inte de också värda uppmärksamhet?