Wednesday, May 07, 2008

"Stora gang gar runt och branner ner skolorna"

"MALMÖ. 90 bränder bara i år. Nu vill Rosengårdsborna slippa de anlagda bränderna.
- Det är läskigt. Det finns 15-åringar som går runt i stora gäng och bränner, säger Victoria, 12, och Kristina, 13.


Fakta

Fyra misstänkta
Två killarna greps på bar gärning i vintras då de hade handlat bensin på en mack, hällt ut det och tänt på. Vid första förhöret erkände en av dem 30 bränder. På grund av åldern är båda släppta. Deras datorer är beslagtagna och i väntan på analys av hårddiskarna har ingenting hänt. En 71-årig kvinna sitter häktad misstänkt för minst fyra anlagda bränder på Sjöblads väg. En 9-årig pojke togs på bar gärning då han tände eld på skräp på Herrgården. Polisen upprättade en anmälan, men det hela överlämnades till socialtjänsten. Natten till i går anlades två bränder på Rosengård. I båda fallen saknas spår och vittnesuppgifter helt.

I delar av Rosengård vågar polisen inte fotpatrullera på grund av risken för stenkastning. Herrgården är en sluten stadsdel där utredarna har svårt att få fram uppgifter och tips."
KVP

Det handlar uppenbarligen om flera grupper som organiserat sej for att branna ner sa manga skolor som mojligt. Varfor hatar de Sverge sa oerhort mycket? Hur bygger man brandsakra skolor? Ar lerhyddor var framtida byggnadsteknik? Ett samhalle som har 9 ariga mordbrannare maste justera sitt tankande. Man kan inte slappa ut dessa mordbrannare aven om de ar barn, de kommer att fortsatta med sina mordbrander tills det inte finns nagot kvar att branna ner. Jag tvivlar pa att barnen sjalva kommer pa ideen att branna ner vara byggnader och institutioner. Foraldrarna kan vara de som anvander barn som brottslingar. Hur ska man annars forklara den oerhort hoga brottsligheten i liknande orter. Gangstervalde med foraldrar bakom som stod ar nagot som vi inte kan skydda oss mot, nya radikala atgarder maste fram. Om vi utvisade brottsliga familjer sa skulle det hjalpa, aven om brottsligheten okar i snabbare takt an vi kan utvisa brottslingar. Problemet vaxer oasvett vad vi gor och det problemet finns det inga politiker som kan losa, eller finns det?

No comments: