Sunday, May 11, 2008

Partiblocken skiljer sej inte mycket i sakfragor.

En okande andel folk tycker att Alliansen skoter sej daligt. 35 % tycker enligt en ny Skop-undersokning att de misskoter sitt jobb. Andelen som tycker att de gor bra ifran sej okade en aning till 43 % fran 40 % i Mars. De fatal positiva atgarder regeringen vidtagit ar inte tillrackligt for att ge Alliansen godkant.

I DN online kunde man nyss rosta om man hade mer fortroende for vanster oppositionen. 67 % av over 6600 rostande personer tyckte att de inte hade fortroende for oppositionen heller. Av nagon oforklarlig anledning kan jag inte langre hitta den omrostningen, om den togs bort av DN eller om jag gatt vilse bland alla artiklar i datorn vete tusan. Som tur var sparade jag skarmdumpen.

Siffran tyder pa att det finns stora mojligheter for det tredje alternativet. Om folk inte har fortroende for vansterblocket och har ett minskande fortroende for Alliansen sa kan uppstickaren SD forma ett eget oppositions block. De har mycket stor mojlighet inte bara att komma in i riksdagen men aven att ta en stor del av de 35% - 60% som ar missnojda med de bagge riksdags blocken.

Om tidningarna vagar sa kan de gora en snabb undersokning for att se om det tredje alternativet, folkrorelsen SD, har nagot stod. De fa ganger man haft en online val sa har SD fatt mycket hoga valjar siffror. Journalisterna vill nog inte visa det. Allmanhetens vilja redovisas inte i media. Det ar kanske darfor man tog bort resultatet (om man nu gjorde det) av onlinevalet idag som visade rekord hogt misstroende for vanstern. Sadana nyheter skadar ju journalisternas egna favoritpartier S och V. SVD DN

No comments: