Thursday, February 28, 2008

Palmemordets polis undersokning saboterades av regeringen.

Den davarande regeringen gjorde allt i sin makt for att sabotera polisundersokningen.

Den davarande polischefen Hans Holmer var den person i Sverige som visste mest om alla fakta i fallet. Han ledde och koordinerade polisundersokningen. Det mest troliga sparet han ville undersoka fick han inte undersoka av den davarande regerigen. De hade ett annat agenda an att hitta de som var skyldiga, darfor fick Holmer sparken av regeringen.  Det faktumet att regeringen blandade sej i en av Sverige mest publicerade polisundersokningar ar ett mysterium. Dessutom sa sattet de blandade sej i var ett klumpigt forsok till att styra en utredning. Ingen kan forsta varfor de gjorde det. Konspirationsteoretiker undrar om det var regeringen sjalva som gjorde sej av med Palme och forsokte dolja sparen.

En sak kan alla halla med om och det ar att det var obegripligt varfor regeringen ville styra utredningen. Det finns inget normalt land som har en regering som blandar sej i pagaende polisutredningar. Det brukar bara intraffa i bananrepubliker. Efter deras inblandning gick det inte att undersoka det spar som var det mest troliga. Enligt de som var mest insatta vid tillfallet sa var det PKK som stod hogst pa listan av misstankta eftersom ett stort antal ledtradar pekade at det hallet. Tills idag sa har inga andra alternativ kunnat komma i narheten av det antal ledtradar eller den betydelse ledtradarna haft som ledde till PKK. Andra alternativ har mycket mindre varde och vikt.  Den misstankte knarkaren Christer Petterson som friades hade inget motiv och skulle sakerligen inte kunnat komma unden med att utfora mordet utan att prata om saken. Sannorlikheten att han skulle stott pa Palme ute pa stan samtidigt som han var bevapnad utan att vara hog pa knark ar mycket liten. Dessutom kan det inte forklara hans inblandning da ett antal personer skuggat Palme och foljt honom till och fran hans bostad i Gamla Stan under en tid och samma dag som mordet utfordes. 

Jerzy Sarnecki's teori om Petterson sammanfaller med den davarande regeringen's pastadda teori eller "hopp". Sarnecki har i alla ar han figurerat i media tagit stallning for regeringens policy oavsett om det talar mot sunt fornuft, fakta, statistik eller annat som visar motsatsen. Han har i alla ar morklagt den verkliga brottsligheten i Sverige. Han har alltid forsok antyda att Sveriges brottslighet ligger pa normal niva men i sjalva verket har Sverige europas hogsta valdsbrottslighet enligt Interpol. Sarnecki har ingen som helst trovardighet. Han ser sitt jobb som mer betydelsefullt an sanningen, verklig statistik eller fakta. Prostituerade tanker pa samma satt, de gor vad som helst for pengar.  

PKK sparet som visade bla att PKK hade en lokal utmed flyktvagen, de hade mordhotat Palme stax innan mordet, de hade strax innan mordhotet haft ett mote med regeringen och desperat forskt fa Palme att ta bort regeringens terrorist stampel pa sin organisation vilket misslyckades, kodade mordplaner via telefonsamtal hade registrerats av SAPO bland PKK suspekta inom och utanfor Sverige, PKK hade utfort andra mord pa politiker i Europa, kanske av likande orsaker. Det plus alla andra spar ledde till att den mest insatta personen, Hans Holmer tyckte sej var nara de skyldiga och ville gora ett stort tillslag mot PKK. Han stoppades av regeringen. Om det bara var klumpigt eller avsiktlig sabotage fran regeringens sida kommer vi aldrig fa reda pa sanningen om.

Att just mordet pa Sveriges mest hatade politiker skulle saboteras pa ett sa underligt satt ar markligt, var han kanske till och med hatad av sina egna? SVD SVD2 DN

No comments: