Friday, February 29, 2008

Givmilda svenskar ger bort allt de ager.

MaJ och Roy Franzen auktionerar bort sitt bohag och donerar pengarna till behovande. Det aldre paret fran Sodra Sandby pa Osterlen har tidigare salt sin gard och pengarna rackte till husrum for tva familjer.

Nu har de auktionerat bort sin personliga tillhorigheter som innefattar en del antikviteter och annat som de samla pa sej under sitt langa liv. De fick ihop 2 miljoner kronor som de vill donera till "folk som har det kampigt".

Maj, 76 och Roy, 81, sajer att de kommer fran arbetarhem, "vi har inga egna barn och vill darfor hjalpa andra som har det kampigt". De ska skanka bort pengarna. De ar ganska typiska svenskar, de kommer fran enkla forhallanden, de arbetar hart hela livet. De ar pliktrogna och lojala och betalar sin skatt utan att klaga. De skaffar inga barn, genonsnittsfamiljen skaffar 1.4 barn per familj. Efter ett arbetsamt liv fyllt av plikter sa vet de inte vad de ska gora med sina besparingar och varden de samlat pa sej. Om de avlider utan att ha arvingar sa gar tillgangarna till allmanna arvsfonden som brukar ge ut pengarna till asylsokande familjer.

Pengarna de fatt ihop kanske kan ga till flyktinghjalp? Sverige tar emot ensamkomna barn, det kostar Sverige runt 1 miljon per ar/barn. Det skulle racka till uppehalle for 2 flyktingbarn under ett ar. Det kanske kan var nagot att satsa sitt livsforvarv pa? De andra 99.998 asylsokande av de totalt 100.000 som kommer till Sverige varje ar kan inte fa hajlp av Franzens livsforvarv, men alla andra svenskar hjalper ju garna till och bekostar kalaset via skatterna. Grattis Franzen, nu far ni gladje av se ert sparkapital anvandas till nagot gott. Bra initiativ. AB

2 comments:

sussi said...

Givmilt och insiktfullt par.Detta är något jag oxså önskar att jag kunde göra vid min ålderdom,om pengar fanns. Tänk att kunna få hjälpa och glädja andra medans man lever. All respekt till er!
Önskar er all lycka samt många år till!!

Ps... "Vi" hjälper gärna utsatta i andra länder,jag tycker att det är dax att öppna ögonen och tänka på att vi har MÅNGA utsatta i vår "välfärds" Svergie.

Christian said...

Utropet var på 2 miljoner. Slutpriserna adderades upp till 5 miljoner.
Men tror knappast några av pengarna kommer hamna hos våra kära invällare.