Wednesday, January 09, 2008

Imam slangs ut fran Italien, predikade hat och mord.

I Juli, meddelade den Italienska polisen att dom gripit 3 marockaner i en anti-terror sting operation kallad "Hammam." Syftet var att bryta upp en terror cell som antogs vara kopplad till al Qaeda och hade bevisade kopplingar till Moroccan Islamic Combat Group (GICM). Dessa medlemmar hade koppling till Madrid bombningarna den 11 Mars, 2004.

De tre, Imamen av Ponte Felcino Moskeen i Perugia, och hans tva assistenter lagrade 60 kemiska amnen i Moskeens kallare (bla. nitrater, syror och cyanid), majoriteten av detta var oerhort farlig material och kunde anvandas till att framstalla explosiva amnen. (EuropaPress.es, July 21; Corriere Della Sera, July 21-23; La Vanguardia, July 21). Imamen anvande moskeen for att sprida sin radikala form av Islam och till att trana unga personer i vapen teknink, bomber, och farliga amnen som kunde anvandas i terror attacker.

Polisen hittade propaganda filmer och dokument som laddats ner fran internet. Det var instruktions manualer for att trana rekryter i att producera giftiga och explosiva amnen, att flyga en Boeing 747 och hur man sander krypterade meddelanden. (El Pais, 22 Juli; Corriere Della Sera, 23 Juli; La Stampa, 23 Juli; Las Provincias, 23 Juli).

Agenter i "Italian Division for General Investigations and Special Operations" (DIGOS) och "Central Office for General Investigations and Special Operations" (UCIGOS) talade om att man hittat kartor over aquedukter i Umbria, vilket de summerade kan ha varit mal for giftattacker. Dessutom hittade man bilder pa Rom's flygplats "Fiumicino Airport". Myndigheternas undersokningar vsade att Ponte Felcino moskeen var en skola i terrorism, som bestd i sma celler som agerar utan varandras kannedom, enligt Carlo de Stefano, chef pa UCIGOS (El Pais, July 22). I en relaterad undersokning i Perugia moskeen hittades spar till en annan Imam i Pierantonio, en liten by i Perugia. Imamen hade markerat fem eller sex stader pa kartor. All dessa handelser ledde till att Muslim World League ordforande, Mario Scialoja,uttalade sej och sade att "Italien ar nu full av farliga fundamentalister" och ville ha ett register for Imamer i Italien. (La Stampa, 22 Juli).

Nya rapporter fran Perugia visar att Salafi Islamisternas natverk stracker sej fran Norra Italien till Sodra Italien. De mest kanda "jihad" aktiviterna av Salafi Islamister har varit koncentrerade i Milano, Lombardy, och Turin, Piemonte. Det finns runt
20 Islamiska center, kulturella institutioner och foreningar i Piemonte, och runt 15 i Lombardy. Perugia har fem Islamiska centers, kulturella institutioner och foreningar.

Den Italienska sakerhetstjansten—i nara samarbete med Spansk, Tysk, och Hollandska anti-terror myndigheter tror att majoriteten av Islamister i Italien som predikar radikalt jihad har koppling till Nord Afrikanska radikala grupper (mest GSPC och GICM) och Ansar al-Islam, baserad i Krudistan, Irak.

Ett flertal orter har sett enokande andel Islamistert, Piedmont, Toscana, Umbria och Liguria. Turin and Milano are "epicenter" for jihadist aktiviteter men aven andra orter visar tecken pa Islamist aktiviteter.

En ny utveckling for Italien ar skapandet av Islamist enklaver i delar av storre stader—tex. Milano och Turin—dar Islamist traditioner, lara och regler ofta utmanar Italienska lagar (fornedring av kvinnor, predikan av heligt krig emot "infidels", icke-troende) och sociala normer.

Turin, Piemonte, har blivit kant som "Kabul av Piemonte" efter de omtalade Imamerna som kallar till stod for Osama bin Laden och till engagemang i jihad mot "infidels", de icke-trogende. De flesta muslimer i Turin ar Marockaner.

Ar 2005, grep Italiensk polis tre Morockaner som antogs vara medlemmar av GICM. De greps for planering av attacker i Italien och andra lander och for att ha rekryterat extremister till Afghanistan och Iraq (El Mundo, 18 Maj, 2005). I April 2007, inledde aklagare i Turin en undersokning av Mohammed Kohaila, Imamen i Cottolengo moskeen, for att ha predikat att Muslimer ska hata Kristna och Judar och for att ha bett for deras dod. Media Gruppen AKI visade den 3 April en DVD som visar Kohaila's predikan. Den var filmad med en dold kamera av en troende som deltog i predikan for ett nyhetsprogram i statliga TV bolaget RAI's kanal Annozero.

Imamen har nu till slut kastats ut ur Italien och tvingats atervanda till sitt hemland Marocko.

Relaterad artikel om Imamer i Sverige. SVD Jamestown

No comments: