Sunday, December 30, 2007

Svenskt bistand. Varldsrekord i sloseri.

Om nagon tycker vi haft hoga skatter sa borde ni undersoka bistandet. Aftonbladets artikel borde vara obligatorisk lasning for varje svensk. Tanzania har fatt over 29 miljarder kronor sedan 1961. I ar fick dom 635 miljoner. Hur mycket som gatt forlorat kan man inte tala om., kanske alltihop. Men det vill man inte tala om pa SIDA eller i regeringarna vi haft.

Ett pappersbruk kostade dej och svenska skattebetalare 700 miljoner kronor, allt gick forlorat. Misslyckandet berodde dels pa att kol till att elda med inte fanns i narheten, det upptacktes for sent. Kol fans 300 mil bort. Det ar langt i afrika som inte har varken vagar eller annan transport.

Det mest sensationella ar de ansvarigas kommentarer enligt Aftonbladet;
" Ingen vet vad som hände med en av de mest kostsamma svenska biståndsprojekten genom tiderna.
– Gick visst inte så bra det där men jag vet inte vad som hände sen, säger en.
– Jag vill absolut inte associeras med det där projektet, säger en annan."

Det paminner om pappersprojectet Bai Bang i Nord Vietnam. Det byggdes men for sent upptacktes att tra till pappersmassa inte fanns i narheten.

Vara socialist regeringar har forsokt hjalpa socialist diktaturer med pappersmassa till deras tryckta propaganda, men man har misslyckats.

Varje project som undersoks av media har varit ett katastrofalt misslyckande. Sanningen och fakta ar SIDA fiende nmmer 1. Alla miljarder som pumpats in i andra diktaturer som Zimbabwe mfl har gatt forlorade. Skattebetalarna kan inte ens krava ansvar av de misslyckade tjansteman som besitter SIDA, UD och andra poster. De valbetalada tjanstemannen har hjalpt till med att slosa bort vara surt forvarvade pengar och nu ska vara skatter hojas. Blir ingen trott pa elandet? De bevis vi sett hittils bekraftar teorin att varenda krona formodligen har varit bortkastad. Samtidgit har valbetalda socialdemokrater kunnat leva gott under alla dessa ar, dom har sluppit insyn, undersokningar, kritik och ansvar. Tur att dom haft media pa sin sida?



ABAB

No comments: