Monday, December 31, 2007

Hojda skatter helt OK, men bara i Sverige.

Vid midnatt okas en rad skatter radikalt. Bensinskatten hojs med 29 ore, diesel hojs med 55 ore/liter. Samtidigt gar varldsforbrukning upp och oljetillgangarna minskar vilket kommer att ge resultatet kraftigt hojda drivmedel priser under de kommande aret och aren.

Den nya regeringen, Alliansens politik ar inte mycket annorlunda mot forra regeringens politik;
1. hoj skatterna da det passar,
2. redovisa inga kostnader eller utgifter.

Las Aftonblades artikel om bistandet till Tanzania. Vi donerade, era skattepengar, 700 miljoner gick till ett pappersbruk som saldes for en dollar. 29 miljarder svenska kronor, era pengar, har under aren gatt till bara Tanzania. Formodligen ar allt bortkastat. I afrika har diktatorer och regeringschefer privata jumbojettar. Det antyder vart miljarderna i bistand har gatt.

Svenskar organiserade en demonstration mot hojda drivmedelskatter for nagra veckor sedan. Resultatet av den demonstrationen kan ses pa bilden (eller ?) ;


Nej, nej ovanstaende bild ar INTE fran den svenska demonstrationen. Det var en helt annan utlandsk demonstration.

I Sverige demonstrerar inte folk, vi tolererar nastan allt. I sverige gick det inte sa bra. Den svenska demonstrationen mot hojda skatter fick bara ihop totalt antal deltagare; En.

Bilden nedan visar den svenska demonstrationen.


Tidningarna argumenterar for hogre trangselskatt. Enligt SVD vill 32% av stockholmarna oka trangselskatten. Det kan inte stamma att svenskarna vill ha hogre skatter. Jag tror att motsaten ar mer sann, svenkarna vill ha lagre skatter. Vi betalar redan varldens hogsta skatter i alla former. Men om man tittar pa bilden sa ser det ut som valdigt fa ar beredda att a ta till gator och torg mot hojda skatter. Sverige ar ett paradis for politiker som inte behover redovisa utgifter och bara vill ha hojda skatter som losning pa alla problem. Mer skatter loser alla problem?? You fooled me, jag trodde det var planering och tankeverksamhet som var losningen pa alla problem inte hogre kostnader och skatter. Det ar altsa enkelt att bli politiker i Sverige. Allt dom behover gora ar att hoja skatterna, man kan da strunta i alla andra atgarder. Redovisa, spara eller kapa ner kostnader och utgifter finns det nog ingen politiker som forsprakat, vad jag vet? Bistandet till Tanzania och Zimbabwe mfl, fortsatter. Vara pengar kommer att skyfflas ner i dessa bottenlosa hal i alla framtid. Politiker som inte kravs pa redovisning och bara en som ar villig att protestera ar en garanti for att det sloseriet fortsatter. GOTT NYTT AR!
ABSVD DN SVD

3 comments:

putte said...

Regeringen utan skattehöjningar...

Crona said...

Uppenbarligen behövs det in mer skattepengar för privatbilismen är ju knappast en av de stora bovarna de kunde gett sig på.

Gothe said...

Ingen borde finna säg i denna hård bestraffade skatte land. Moderaterna suger åt sig pengar som äckliga blodiglar.

Måste stoppas nu, utan skatten på bensin/diesel skulle den kosta 4kr, är 4kr mycket för något som tar slut om 25år? nej det skulle kosta lika mycket som guld då. finns hur mycket olja som helst tyvärr tror alla på en text som någon skrivit, men ojoj det finns olja i massor för att klara av jorden i 100år till. transporter måste ju funka i detta land annars kommer vi ingenstans så varför gör man så här? dom tror dom står på smärt-gränsen men det passerade dom redan vid 8kr tyvärr.

jag röstade på moderaterna för dom lovade sänkta skatter specielt på bensin men vafan hände dom ljög alla rakt upp i ansiktet och det lever vi med?, om detta hade varit ett annat land hade det varit upror för länge sen men vi är ju inte sånna... vi följer vad dom säger demokrati va? snarare diktatur.

jag pendlar och arbetar som lastbilschafför och tycker att det är svinigt när jag ser vad jag tankar för.

dom har skattat hårt på E85 som är ett "miljö" drivmedel 9kr för E85 som drar 30% än vanlig bensin attså lika dyrt men vad fan bryr dom säg för det?.

skatta på ni så flyttar jag till ett vetigt land och sliper höra alla jävla miljö-skatter så patetiskt och löjligt. Ett modernt land, nja kanske men dyrt att leva i skatter över allt och det blir skatter på skatter som höjs desutom.

jag har sett listor med 10tusentals namn som är emot skatte-höjningar på oljan, för skatt är något staten drar in så dom kan köpa olja till sina fordon och deras löner. vi kan sänka skatten 4kr ingaproblem men varför bryta vår trend?.

aja tråkigt men sant, nu är det upp till hos att säga emot.