Wednesday, December 12, 2007

“Expo” granskar “Kriget emot Islam” och “Islamofobi”

Den vanster extrema tidskriften “Expo” granskar “Islamofobi” och har gjort en pdf file med rubriken “Kriget emot Islam”.

I deras artikel skriver de om vad de kallar “rorelsen mot Islam”.

De hanvisar till ett antal bloggare som pa sina sidor skriver om det okande muslimska inflytandet, brottsligheten ibland muslimer, invandring och kutur krockar i Sverige.

Som bevis pa att det pagar ett “krig” mot Islam sa anfor Expo extrema uttalanden bland bloggare och forum debattorer. Det mest extrema Expo kunde hitta ibland forum deltagarna beskrivs pa foljande satt;

“Tonen kan många gånger bli grov. I en diskussion om nyheten att var fjärde dansk ung invandrare drömmer om att lämna landet skriver ”Reinhard”:”Vi måste göra det plågsamt tydligt för muslimerna att vårt land aldrig kommer att anpassas efter islam. Detta är enda sättet att få bort dem. Först gör vi det tydligt att de inte är välkomna, sedan inför vi en generös repartieringspolitik så att man underlättar för dem att flytta till muslimska länder”.

Expos installning ar uppenbarligen att det ar hemskt, extremt och forkastligt att inte vilja anpassa vart land till Islam och de som protesterar mot Islamifieringen av Sverige och Europa ar “Islamofober”.

Expo’s syn ar tydligen att det ar sjalvklart att vi ska anpassa oss till Islam och protester mot den utvecklingen ska inte finnas.

Om det ar allt Expo kunde komma med sa ar det ett sorgligt antiklimax. Jag hade vanta mej att man lever upp till sin rubrik om “Kriget mot Islam. “

Jag hade vanta mej rapporter om saker som kan jamforas med Islamisterna krig emot vast och friare muslimer, tex, huvudavkapningar, massmord med bomber gomda i moskeer, pa kafeer, i bussar fulla med skolbarn. Jag hade vanta mej massterrorism, masmord i full skala, massor av “Islamofober” spridande hotelser om att blod ska flyta osv. Men icke.

Inga tecken pa ett “krig” mot Islam kunde visas upp av Expo. Tvartom, svenskar bedriver en fredlig debatt och diskussion om invandring, muslimer, brottslighet, kuturkrockar mm. Det finns inget “krig” mot Islam. Debatten om de ovannamnda sakerna finns bara i de fria media som bloggar, online debattforum och online video kanaler.

De stora media vill inte delta i den debatten, den debatten fortigs av alla stora media. Brottsligheten och massvaldet fortigs. Kutlurkrockar fortigs, diskussion om invandring och muslimer fortigs i alla stora media.

Hur ska man se pa Expo och deras forsok att misstankliggora fria media som bloggare? Vill de delta i en debatt om saken? Det ser inte ut sa eftersom inga argument presenterades. Expo ser ut att vara nagons tillhygge for att misstankligora och bedriva hatisk propaganda. Annars hade dom ju presenterat argument for sin sak. Vems tillhygge ar Expo, vem ger Expo sitt fulla stod, gratis reklam och media utrymme? Svensk TV och press ger Expo mycket gratis reklam och stod. Expo's syn pa debatt och propaganda ar densamma som de stora media, dvs, debatt om muslimer, islam, Islamifieringen och invandring ska inte forekomma. Expo och de stora media har ett konstant utbyte av skribenter och "experter".

Efter en narmare titt pa Expo upptackte jag detta.

En bakgrund till Expo och deras grundare.
Grundare nummer 1. Journalisten Stieg Larsson. Hans bakgrund ar minst sagt fargrik. Han engagerade sej som ung i den pro-kommunistiska rorelsen FNL grupperna som stodde Nord Vietnams angrepps krig mot Sydvietnam. Efter det sa var han (han avslojade det nyligen innan han dog 2004) i Eritrea pa 1970-talet. Han hjalpte den fattiga amator militaren i Eritrea med sitt forsok som utbrytarstat. Dom ville frigora sej fran Etiopien och forde ett utdaget krig som pagick till och fran under tiotals ar. Hans militanta laggning gjorde att han kande sej kallad att engagera sej i nagon militar operation som han kunde stodja. Det mest sunni muslimska Eritrea kunde inte leva i fredligt samforstand med det mest kristna Etiopien. En splittring blev oundviklig.

Grundare nummer 2. Tobias Hübinette. Han ar adopterad fran Korea av en Svensk familj. Hans bakgrund liknar Stieg Larsson’s vars foraldrar lamnade bort honom som barn till slakt. De har en liknande bakgrund med franvarande biologiska foraldrar.

Tobias Hübinette dömdes i maj 1992 för skadegörelse, sabotage och uppvigling till en månads fängelse. I oktober 1995 dömdes han på nytt - denna gång till fängelse villkorligt, samt böter. Han dömdes dessutom att betala skadestånd till ett antal personer. Brottet bestod i ofredande och förtal. Hübinette hade bl.a. i brev till olika personer anklagat dem själva eller andra för att vara rasister. Villkorligheten i den nya fängelsedomen föranleddes av att Uppsala tingsrätt gjorde en positiv prognos för Hübinette: han levde nu under välordnade förhållanden i Stockholm, var aktivt arbetssökande och hade bedyrat att han inte vidare skulle ägna sig åt förtalsverksamhet.
Ur domen: "Han säger själv att... han mognat och utvecklats. Hübinette ser det som utspelade sig under åren i Uppsala som en avslutad period. Han är fullt förvissad om att han inte kommer att sysselsätta sig med några liknande aktiviteter i fortsättningen."
Senare satt denne Hübinette i redaktionen för tidskriften Expo, och fortsatte samma typ av aktivitet - men i väsentligt större skala.
Tobias var aktiv som anarkist och syndikalist, och inom Antifascistisk aktion (AFA) i Uppsala.

Han anser att adoptioner från Tredje världen till Väst handlar om en global postkolonial maktassymetri med paralleller till människohandel och trafficking när vita människor "köper" icke-vita barn från till exempel Korea.
Citat "Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!"
Så skrev Tobias Hübinette så sent som 1996, i tidskriften Creol.
Till detta kan fogas ett citat ur tidskriften "Fri Information", nr 3/97:
"...den autonoma brottsligheten i Uppsala län sjönk från 15 anmälningar till en enda mellan 1994 och 1995. Det visade sig bero på att EXPO-journalisten Tobias Hübinette flyttade från Uppsala till Stockholm."
Mer information kan hittas pa media forskar bloggen bgf.nu Andra kallor finns har.

Bakgrund till AFA.
AFA: “våld ar legitimt i kampen” (DN 20 juni 1996)

Bilder visar att ANTIFA/AFA (samma sak) hyllar mord och sadism helt oppet och vill ha fler mord. Banderollen syftar pa ett bestialiskt mord pa en ung pojke i sodra stockholm for ett par ar sedan.


Som avslut undrar jag hur Expo kan var sa nara allierad med de som stoder mord som pa bilden ovan. Och varfor en av sverige storsta tidningar, Expressen, har rekommenderat Expo pa sin forsta sida. Det har funnits en lank pa Expressens forstasida under en langre tid dar man vill att folk skaffar sej ett exemplar av Expo. Man har en hel avdelning tillagnad Expo, varfor?

En hel del ytterligare information om Expo kan hittas hos media forskaren bgf.nu

2 comments:

Anonymous said...

Bra jobbat med en närmare granskning. Hade lite på känn att någon skulle ta tag i det efter min kommentar om afa-kopplingen.

Finns säkert hur som helst så fortsätt gräv om du orkar. Och skicka den till mig så får jag ta en diskus med Fröken Sverige om vi ska lägga upp det där eller på min kommande egna blogg.

MvH
Galenzo - medskribent,
imittsverige
galenzoworld@gmail.com

BefriaMedia said...

Hej,
tack, jag hittade mer info om Expo hos en mycket insatt media forskare. Han har massor av arkivlagd info pa sin sida, jag ska lagga till en notering om det pa slutet av artikeln. Om du forskar sa tycker jag koppling med Expressen ar mycket intressant. Det ar svart att begripa hur ett stort media foretag (DN Gruppen) kan ha sa nara samarbetet med en ren terror grupp som afa via Expo.