Tuesday, November 20, 2007

Buset har tagit over sverige, dags att bygga murar runt hemmen?

"– Det här är en utomordentligt allvarlig händelse. Åklagare har tidigare varit utsatta för hot men förskonade från direktvåld, men få av hoten har satts i verket, säger riksåklagare Fredrik Wersäll om sprängattentatet i Trollhättan."

Fragar ar vad ska ni gora at saken? Rikspolischef Stefan Strömberg sajer "Vi viker inte undan för hoten och arbetar intensivt för att bemöta denna brottslighet." Han sajer inte vad dom ska gora at saken. DN Dessvarre sa behover vi fler inhagnade bostadsomraden med sma berlinmurar runtom sa vi kan skyddas. Sant har inte behovts forr men nu kanske vi maste kopiera det dom gjort i Sao Paolo, Mexico City, eller Bagdad far att kanna oss en aning sakrare.

Allt okande massvald ar ett resultat av brist pa ansvar fran vara politiker och brist pa en insikt om att vi har natt en ny niva i brutalitet. Om man tror sej kunna ge grova valdbrottslingar en varning sa har man misstagit sej. Om man borjar med att stunta i att bestraffa valdsbrottslingar i radla over att brottslingarna kan kanna sej "krankta" eller "ma daligt" av fangelse som tex mopedligan i Rodeby sa eskalerar valdet tills det ar utom kontroll. I Rodeby var alla myndigheter informerade men ingen myndighet tog sitt ansvar. Det finns valdigt unga mordare som gar fria i sverige eftersom man inte vill straffa unga personer. En 14-arig mordare kommer att bli mycket varre brottsling om han ser att samhallet ger inga straff men belonar brottslingar med all slags socialhjalp. Valdet, hoten och radslan kanner alla svenskar av. Vad kravs det innan politiker varkligen tar itu med saken pa ett ansvarfullt satt. Ingen reagerarde da Anna Lindh mordades, exakt vad ska man gora nu? Beatrice Ask ser inte ut att kunna ta i med harda tag, hon ser mer ut att vilja lindra straffen for mordare som kanner sej "krankta" eller "ma daligt", men jag kan ha fel. SvD DN AB AB2

I Landskrona orsakade ett gang stor skadegorelse ui flera delar av staden under natten. "Kommunen har tillstånd att kameraövervaka centrum bara under fredags- och lördagskvällar från klockan 21 till 06 påföljande morgon. Men eftersom vi har en "tvist" med justitiekanslern om övervakningen, så väntar vi först på att den frågan ska avgöras i kammarrätten."....."Hade kommunen haft tillstånd att övervaka de platser där kamerorna nu finns alla kvällar och nätter hade polisen sannolikt haft god hjälp av kamerorna när det gäller att klara upp den senaste tidens inbrott i butiker i centrum."

Som vanligt har den Svenska slappa attityden mot den grova brottsvagen lett till att man inte ens orkar fatta beslut om sjalvklara saker som att skydda staden mot allvarlig skadgorelse och andra valdsbrott genom att satta upp kameror som filmar hela tiden. De foretag som drabbats och kanske maste sla igen pga av omfattande och kostsam skadegorelse som inte tacks av forsakring kanske har en del del att saja om saken, men som vanligt sa kan inte svenska politiker paverkas av opinion eller vad folket tycker. HD.se DN DN3

No comments: